Gästinlägg - Hur jag läkte min hormonella akne

Gästinlägg - Hur jag läkte min hormonella akne

I detta inlägg berättar jag om min resa med hormonell akne. 

Under en stressig period med mycket förändring svarade min hy i form av bölder & inflammation. En kombination av lite sömn, dåliga kostvanor & mycket kortisol drev hormonerna ur balans.

Till en början provade jag starka produkter som hjälp att "torka ut bölderna", innan jag insåg att orsaken, var inflammationen inuti kroppen.

Vad jag gjorde för att balansera min hormoner och på så sätt läka aknen:

- Började äta mer antiinflammatorisk kost. Minskade processad mat och fokuserade på måltider med stor variation av färger av smaker. På så sätt fick jag i min all näring genom kosten och kunde utesluta kosttillskott i form av vitaminer. 

Hormone harmony. På kvällarna älskar jag att dricka en kopp te med en tsk av mixen i. Det ger mig kvällsro och hjälper mig sova bättre.

- Istället för högintensiv träning började jag införa mer lågintensiva pass - som yoga, pilates, promenader. La även in fler vilodagar, för återhämtning.

- Jag började meditera för att hitta ett inre lugn och varva ner. 

- Började med enkel, barriärstärkande hudvård och slutade med starka syror. Aknen gjorde min hy väldigt känslig, så snälla produkter med mycket återfuktning gjorde underverk.

Före/efterbilder

Notera att inlägget endast är personlig erfarenhet. Kontakta din läkare vid behov av rådgivning. 

Takaisin blogiin
 • Detox Bowl

  Lääke hyvinvointiisi

  72 tunnin detox-ohjelman tarkoituksena on antaa kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavaa ja puhdistavaa ruokaa. Reseptit koostuvat vihreistä juomista, smoothieista, salaateista ja superfood-sekoituksistamme
  Detox Deluxe,Berry KaunisjaBelly Boost.

  Lue lisää hoidosta 
 • Hälsokuren

  Lääke vahvemmalle itselle

  5 päivän hyvänolon ruokavalio on suunniteltu antamaan kehollesi mahdollisuus palautua syömällä helposti sulavia ja puhdistavia ruokia. Reseptit sisältävät puhdasta ja ravitsevaa ruokaa vihreiden juomien, smoothien, salaattien ja superfood-sekoitteemme muodossa
  Health Haven, Berry KaunisjaProteiinivoimaa.

  Lue lisää hoidosta 

Paras myyjä